Aramé


Bismillah,

Onderin geef ik de bron aan voor deze taal, dat nergens echt te leren is, behalve via een eenling als artist in de rap-wereld. Hetgeen hieronder staat, is hier op overzichtelijke wijze naast elkaar gezet:

https://abumuhamad.nl/ARAMER

Aramé is een taal dat ik nergens heb herkent via mijn zoekmachine onderzoek. Wat is het voor een taal? Het is een taal dat heel erg veel op het Frans lijkt, behalve dat het bijvoorbeeld ook de letter ‘ayn (ع) op de juiste manier weet uit te spreken. Daarnaast is het eerder een verbastering op de feitentaal het Frans, dan dat je het Frans kunt noemen. Het is een assertiviteits-taal met de nodige woorden die affiniteit hebben met het Arabisch of liever gezegd, het Tetouanees Marokkaans Arabisch. Dit komt duidelijk naar voren in de muziek met woorden safi (genoeg), tayammoen (rechtshandigheid) etc. Het is een taal dat gericht is op het taalkrachtig bieden van weerstand tegen alles dat slecht is, met invloeden vanuit de Engelse beleefdheids-taal, dan wel Engelse slang. Het is ook een beeldende taal op de voorgenoemde manier.
This language is taken from the sounds of the artist known as SCH (Biografie: Nostalgie), these songs:

https://www.fnac.com/SCH/ia405045

{وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْكِتَابِ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَكَفَّرْنَا عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ وَلَأَدْخَلْنَاهُمْ جَنَّاتِ النَّعِيمِ} [المائدة : 65]